Zonnedak

Samen in de coöperatie

Energie opwekken via zonnepanelen is hot!

Maar niet voor iedereen mogelijk. Soms is het dak niet geschikt, soms wil je liever de panelen niet op je dak omdat je het niet mooi vindt. Of je woont in een monument, een flat/appartement of je huurt. Maar daar komt nu verandering in. Energiecoöperatie ‘De Toekomst’ is een burgerinitiatief met als doel het voor iedereen mogelijk te maken om energie op te wekken uit de zon. Je doet dan mee in een coöperatie die zonnepanelen exploiteert. De coöperatie werkt lokaal.Jouw’ panelen zijn dus altijd in de buurt. Samen werken we zo aan een duurzamer omgeving.

Elke installatie wordt geëxploiteerd door een coöperatie. Dat is zo geregeld in de Energiewet. Als deelnemer word je lid van die coöperatie. De coöperatie wekt stroom op en verkoopt die aan een energiebedrijf. De opbrengst is helemaal voor jou en de andere deelnemers. Dit is onder de huidige wetgeving de meest rendabele manier om energie op te wekken uit de zon. Het mooie is dat je al kunt meedoen met één paneel in de coöperatie en dat je geen omkijken hebt naar je panelen!

Wil je meedoen, dan word je lid van de coöperatie

Hoe meer daken, hoe meer deelnemers. Als je wilt kun je de coöperatie mee besturen. De coöperatie maakt het voor de deelnemer zo aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk. Omdat we samenwerken kunnen we de kosten laag houden en iedereen laten profiteren van de beste afspraken met leveranciers, fiscus en partners. U profiteert van de voordelen, wij verzorgen de hele organisatie. En we zijn niet de eerste. Er zijn in ons land al vele energiecoöperaties oms voorgegaan en op veel plaatsen wordt al succesvol samen stroom gemaakt uit de zon!

Meedoen met ons tweede Zonnedak?

Zie voor meer informatie Zonnepanelen op het dak van een ander  of Overzicht Zonnedak – de korte versie en mail naar ecdetoekomst@gmx.com of bel met 0561-441189 voor nadere informatie en om aan te geven met hoeveel panelen u mee zou willen doen.